’Hvis man ikke satser, vinder man ikke’

Lise Lotte blev overrasket, da hun i januar 2017 begyndte som handelselev i virksomheden og dermed blev deres første elev.

”Jeg blev overrasket over, hvor meget ansvar jeg fik lige fra starten af. Jeg havde nogle tanker og forestillinger om, at elever nok mest sad med kedelige og tungere opgaver og måske endda de opgaver, som andre i virksomheden ikke havde tid til eller gad. Det var slet ikke det, jeg oplevede. Jeg er ret lærenem, har en del erfaring og bliver hurtigt ret selvkørende. Jeg havde det sådan, at hvis ikke jeg indstillede ECOstyle til Årets Læreplads, så kunne vi jo heller ikke vinde. Så det gjorde jeg – og vi vandt”.

Administrationschef Lone Skøtte fortæller videre:

”Det har været overvældende at vinde i kategorien handel og gå videre til den nationale konkurrence om at blive Årets Læreplads i Danmark. Vi er jo helt nye, når det kommer til at have elever og tog beslutningen om den første elev i slutningen af 2016.  Vi fik god hjælp af Tietgens PraktikService for at blive godkendt som praktiksted og med at finde den rigtige elev.  Lise Lotte er en voksenelev med modenhed og erfaring. Dette mærkede vi ved samtalen, hvor der både var et oprigtigt ønske om at kende til produkter og grønne profil. Dertil også en stor nysgerrighed for at lære os og virksomheden bedre at kende”.

Lise Lotte er allerede godt indarbejdet i opgaverne i ECOstyle og har i spidsperioder overtaget den administrative kommando i Lone Skøttes fravær:

”Jeg får mulighed for at lave spændende opgaver inden for både administration, økonomi, marketing, sociale medier og salg. Jeg får indblik i alle funktioner i virksomheden og har fået et rigtig godt produktkendskab. Det ville jeg måske ikke have haft lige så stor mulighed for i en større virksomhed. Det skal være sjovt at gå på arbejde og jeg føler, at jeg gør en forskel i ECOstyle hver dag”.

Lone Skøtte supplerer:

”Vi har helt klart fundet den rigtige elev. Vi får meget mere end forventet og kan se Lise Lottes store faglige udvikling, der blandt andet kommer til udtryk, når hun er på skoleforløb og måler sig med de andre elever. Faktisk har vi i ECOstyle fået en elev med stor ’added value’. Akkurat det samme som vi hver dag arbejder for at give vores kunder ”.

Stort tillykke til ECOstyle med prisen som Årets Læreplads 2017 på Fyn inden for Handel og med indstillingen til Årets Læreplads 2017 i Danmark.

Lise Lotte og Lone giver her et par gode råd til elever og virksomheder:

  • Søg bredt! Både store, mindre og små virksomheder har masser at tilbyde.
  • Brug din mavefornemmelse – er der en rar stemning i virksomheden og er der god kemi?
  • Hop ud i dét med at få en elev og se eleven som virksomhedens investering i fremtiden.
  • Husk også signalværdien som firma, i at hjælpe et ungt menneske godt på vej via god elevplads.
  • Brug tid på at finde den rigtige kandidat og få gerne hjælp til det gennem PraktikService. Det er vigtigt med et godt match.