SIMI JAN PÅ TIETGEN HANDELSGYMNASIUM

Simi Jan fortalte eleverne om hendes arbejde i verdens brændpunkter samt vigtigheden af at dokumentere humanitære katastrofer og krigsforbrydelser.

"I en globaliseret verden er det vigtigere end nogensinde før, at de unge forstår den komplicerede og ulige verden vi lever i" siger Simi Jan

Den garvede krigsreporter lukkede med sine personlige historier eleverne ind i en ellers ukendt verden, hvor kidnapninger, kulde og sult er den del af hverdagen.

For rektor Dorthe Wang er det vigtigt at at give eleverne et kig ind i de menneskelige skæbner, de kommer til at støtte

"En ungdomsuddannelse er også et spørgsmål om dannelse og om, at man udvikler sig som menneske og får et perspektiv på den verden, der er uden for skolens mure. Ligesom Simi Jan synes, hendes historier er de vigtigste i verden, så vil vi også have vores elever til at gøre en forskel og føle, at den forskel, de gør, er den vigtigste i verden, siger Dorthe Wang

Eleverne vil i forløbet frem mod indsamlingen sammen med deres lærere udvikle ideer til, hvordan der kan samles penge ind. Håbet er, at det fynske erhvervsliv vil bidrage som sidste år, hvor Tietgen Handelsgymnasium deltog for første gang, ved at lade de unge mennesker levere en dags arbejde, mod at de tjente penge doneres til Danmarks Indsamling.

Tietgen Handelsgymnasium vandt ved indsamlingen i februar i år prisen som det gymnasium, der på landsplan indsamlede og donerede det største beløb.

Præmien var et besøg af komikeren Ruben Søltoft, som laver standup for skolens 1550 elever den 29. november kl. 10.00.