English

Bliv elev i udlandet

Du kan vælge at gennemføre hele din elevuddannelse i udlandet, eller du kan – hvis du allerede er elev i en virksomhed i Danmark – blive udstationeret til udlandet.

Tag dit hovedforløb i udlandet med PIU

Vil du tage din elevuddannelse i Tyskland, Storbritannien eller Irland, kan du komme af sted via PIU-ordningen, som er et samarbejde mellem de fleste handelsskoler i Danmark om at sende elever til disse lande. PIU står for Praktik I Udlandet

Hvis du vil benytte dig af PIU-ordningen er det en forudsætning, at du er eux- eller hhx-elev. Læs mere om PIU-ordningen.

Der er dog kun et meget begrænset antal elevpladser i Storbritannien og Irland. Det betyder, at det er lettest at komme i betragtning til en elevplads i Tyskland. 

Frist for tilmelding: 4. oktober 2019.
Er du eux-elev, kontakt Claus Øgendahl.
Er du hhx-elev, kontakt Ruth Voldgaard Schaeffer.

Find selv en elevplads i udlandet

Hvis du vil gennemføre din uddannelse i andre lande end Tyskland og England, kan det også lade sig gøre – blot skal du selv finde en virksomhed, hvor du kan blive uddannet. Læs mere her.

Muligheder for støtte

Uanset om du bliver elev i Tyskland eller England eller et helt tredje land, er der hjælp at hente til din økonomi via Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB). Der kan ydes støtte til deltagelse i jobsamtaler, flytteudgifter, husleje, transport til og fra skoleophold m.v.

Læs mere om mulighederne for støtte her

Kontakt

Har du spørgsmål til PIU eller de opslåede stillinger er du velkommen til at kontakte praktikkonsulent Claus Øgendahl (eux) eller studievejledleder Ruth Schaeffer (hhx). 

Claus Øgendahl

Praktikkonsulent inden for kontor og handel Telefon: 65 45 20 88 Mail: clog@tietgen.dk

Ruth Voldgaard Schaeffer

Studievejleder/IB coordinator, Tietgen Handelsgymnasium Telefon: 65 45 22 22 Mail: rusc@tietgen.dk