English

Nicolaj

Nicolaj er elev hos Jumping Fun i Odense. Han er i gang med en Ny mesterlære-uddannelse, som er en mere praktisk version af en eud business. Det betyder, at han har mere praktisk arbejde i sin elevvirksomhed end han har undervisning på skolen.

Ny Mesterlære

Ny mesterlære er den mest praktiske vej til en erhvervsuddannelse. Du begynder din Ny mesterlære-uddannelse i en virksomhed inden for butik, handel eller event, og veksler løbende mellem arbejde der og undervisning på Tietgen Business. 

EN EUD MED FOKUS PÅ ARBEJDE I VIRKSOMHEDEN

Du kan vælge Ny mesterlære inden for alle tre brancher på eud-uddannelsen: butikhandel og event. Du får præcis den samme uddannelse, som hvis du tager en traditionel eud business. Du starter bare i mesterlære, hvor du kommer ud og arbejder i virksomheden med det samme. Det eneste det kræver er, at du har en uddannelsesaftale med en virksomhed, hvor du kan starte. En uddannelsesaftale er en kontrakt mellem dig som elev og den virksomhed, du skal være i mesterlære hos. 
Du får elevløn under hele uddannelsen.

Nicolaj tog en Ny mesterlære-uddannelse

Efter nogle turbulente år efter folkeskolen landede Nicolaj hos Jumping Fun i Odense, hvor han hurtigt blev glad for at være. Han havde aldrig troet, at han skulle lykkedes med at få en uddannelse fordi lysten ikke rigitg har været der. Men så blev Nicolaj tilbudt en Ny mesterlære-uddannelse, hvor han arbejder mere end han går i skole.

"Jeg har mulighed for at uddanne mig uden at skulle gå i skole. Jeg arbejder 3 dage om ugen og går i skole 2 dage. Og det passer helt perfekt!"  

Ny mesterlære-uddannelsen tager 3 år - 1 år på et grundforløb og 2 år som elev i en virksomhed. 

Opbygningen af Ny mesterlære-uddannelsen

Ny mesterlære-uddannelsen tager 3 år, og er opdelt i et grundforløb og et hovedforløb. Du kan læse mere om indholdet på de to forløb i menuen nedenfor. 

Grundforløbet - 1 år

Det første år vil du både være i butikken/virksomheden og på Tietgen Business. Konkret er du på skolen 2 dage om ugen (2 x 20 uger). Resten af tiden er du på arbejdspladsen.

På Tietgen Business er ny mesterlærer undervisningen placeret side om side med vores andre eud-elever. Du vil blive undervist i følgende grundfag:

  • Projektfag/dansk D/C
  • Engelsk D/C
  • It C
  • Erhvervsøkonomi C
  • Afsætning C

Året afsluttes med en eksamen i et af grundfagene.

Hovedforløb - 2 år

Når du har færdiggjort dit grundforløb, starter du på hovedforløbet, hvor du primært er på arbejdspladsen, kun afbrudt af enkelte skoleophold - præcis som på den traditionelle eud business.

På hovedforløbet specialicerer du dig inden for en af de tre brancher du har valgt: butik, handel eller event. 

Du kan læse mere om indholdet på hovedforløbet her. 

Adgangskrav og optagelse på Ny mesterlære

For at kunne starte på Ny mesterlære-uddannelsen kræves det, at du har gennemført minimum 9. klasse. Der er dog ingen krav om at du skal have bestået specifikke fag.

Adgangskrav og optagelse på Ny mesterlære

Kontakt en studievejleder