English

Eud5 - skift branche

Har du allerede en eud eller eus business, men vil gerne skifte branche, så er eud 5 ugers onlineforløbet perfekt til dig

Bliv klar til at skifte branche på kun 5 uger

Eud5 er et kort og målrettet online-forløb, for dig, der allerede har en merkantil erhvervsuddannelse, typisk en eus, men gerne vil skifte branche. Du kan fx være uddannet inden for handel, og har besluttet dig for, at du hellere vil arbejde inden for kontor. Det kræver et brancheskift og dermed et nyt grundforløb på 5 uger. 

Opstartsdatoer

 • 15. november - 17. december 2021
 • 17. januar - 25. februar 2022
 • 7. marts - 8. april 2022
 • 25. april - 1. juni 2022
 • 27. juni - 29. juli 2022

>> TILMELD DIG ONLINEUDDANNELSEN HER (Du viderestilles til optagelse.dk)

Onlineuddannelsen indeholder alene et uddannelsesspecifikt fag (bestemt udfra den branche du har valgt) og afsluttes med en grundforløbseksamen, der skal bestås.

Vælg branche inden start

Inden du starter på eud5, skal du vælge dit uddannelsesmål, og dermed beslutte dig for, hvilken af disse retninger du vil skifte til: 

 • Butik/detail
 • Handel
 • Event
 • Kontor

Læs mere om hvad du kan blive inden for de forskellige brancher her

Adgangskrav og optagelse

Adgangskrav

For at påbegynde din eud5 - brancheskift på Tietgen Business skal du have bestået dit eud-grundforløb.

Husk at vedlægge dine eksamenspapirer, når du søger om optagelse.

Optagelse

Du kan søge optagelse på eud 5 uger via optagelse.dk.  Det gør du ved at indtaste følgende:

Søg ungdomsuddannelse

  • Log på
  • Opret ny ansøgning
  • Vælg uddannelsesområde: Erhvervsuddannelse
  • Markér Grundforløb 2. del
  • Vælg din uddannelse under Grundforløb 2. del - fx
   • Kontoruddannelse (for dig, der har en stx, hf, htx eller eux)
  • Vælg institutionsnavn: TietgenSkolen (LER)

Opstart

På eud5 - brancheskift er der optag flere gange om året. Se kalender for næste opstart.

Når du er optaget, bliver du indkaldt, via e-boks, til at møde op den første dag i forløbet. Her bliver du introduceret til - og får gode råd til forløbet. 

SU

Hvis du er fyldt 18 år, har du ret til at få SU i grundforløbet. Du kan læse alt om reglerne for SU på SU.dk.

FAQ om onlineforløbet

Hvordan foregår et online-forløb? 
De fleste af vores online-forløb indledes med et introduktionsmøde på skolen, hvor du bliver præsenteret for fagene, du skal i gang med. Du får også adgang til vores læringsportal – Tietgen Online – hvor du finder læsematerialer, opgaver m.m. I materialerne finder du også en vejledende lektionsplan, så du kan se, hvor meget du skal læse hver uge. Du skal ikke købe bøger, men i stedet læser du materialerne, som ligger i Tietgen Online. Undervejs laver du forskellige øvelser og afleveringsopgaver, der skal sendes til din underviser, som giver dig feedback på opgaverne. Har du spørgsmål til din underviser, kan du møde op i Læringscentret på Tietgen Business (Lerchesgade 29 i Odense), eller stille dem via mail.

Er online-foløbet på samme niveau som klasseundervisning? 
Ja! På et online-forløb opnår du samme niveauer som med klasseundervisning, og pensummet er også det samme.

Hvilke adgangskrav er der til online-forløbet? 
Der er de samme adgangskrav på forløbet online, som på det traditionelle forløb. 

Hvordan søger jeg om optagelse på online-forløbet? 
Du søger om optagelse på vores online-forløb ved at bruge tilmeldingsknappen på denne side eller du søger på optagelse.dk.

Er der møde- og afleveringspligt? 
Du har ikke mødepligt, da du netop har fleksibiliteten til at planlægge, hvornår du vil læse. Har du brug for at snakke med en underviser, kan du møde op i Læringscentret. Du kan også stille spørgsmål til din underviser via mail eller videomøder (se hvornår i lektionsplanen for dit forløb).

Som med klasseundervisning er du også på online-forløbet forpligtet til at være studieaktiv, det vil sige læse lektier og aflevere afleveringsopgaver, ligesom du skal møde til eksamen.

Kan jeg arbejde ved siden af online-forløbet? 
Ja, men online-forløbet er fuldtids, så vi anbefaler, at du ikke arbejder alt for meget.

Kan jeg komme i kontakt med en underviser? 
Ja! Du kan altid stille spørgsmål til din underviser enten ved at møde op i Læringscentret eller ved at skrive en mail eller deltage i videomøder. Se i lektionsplanen hvilke muligheder der gælder for dit forløb.

Hvordan foregår eksamen? 
Eksamen foregår for de fleste online-forløb på Tietgen Business i Odense. Bor du langt fra skolen, kan du søge om at deltage i eksamen online (Skype).

Hvad med teknikken? 
Du skal ikke være it-nørd for at kunne være online studerende. Du skal naturligvis have en computer med internetadgang og gerne med et webkamera (hvis du skal have videomøde med din underviser), men det er ikke et krav. Du skal have Microsoft Office programmerne installeret på din computer. Har du ikke dem, kan du gennem os på Tietgen benytte Office 365 gratis.

Er et onlineforløb noget for dig?

Vores onlineforløb er udviklet til dig, der ikke har tid eller mulighed for at møde op på skolen hver dag. Måske du har børn eller et deltidsjob, du gerne vil passe ved siden af. Eller måske bor du bare langt væk fra Odense og helst vil undgå transporttid frem og tilbage.

Vores online uddannelser er fuldtidsstudier. Som onlineelev har du ikke mødepligt, men du skal undervejs aflevere en række opgaver, deltage i webinarer og gruppearbejde. I forbindelse med eksamen vil du skulle afsætte en dag til casearbejde. Dine undervisere vil fortælle dig, hvad du skal læse, løse og aflevere uge for uge, og du vil løbende blive vurderet, så du ved, om du følger forløbet tilfredsstillende. Du kan altid komme i kontakt med dine undervisere enten ved fremmøde på skolen, mail eller videoundervisning, som afholdes en gang om ugen på Skype. 

På startdatoen afholdes der et introduktionsmøde på Tietgen Business i Odense, som vi anbefaler, at du deltager i. Er du forhindret, eller bor langt fra Tietgen, er der et online introduktionsmøde dagen efter.

Kontakt en studievejleder

Har du spørgsmål til vores uddannelser, optagelse, adgangskrav eller andet er du velkommen til at kontakte en af vores studievejledere, eller ringe studievejledningen på 65 45 26 29.

Connie Gehling

Studievejleder, Tietgen Business Telefon: 65 45 26 13 Mail: coge@tietgen.dk

Flemming Wazar Jørgensen

Studievejleder, Tietgen Business Telefon: 65 45 26 14 Mail: fwjo@tietgen.dk

Terese Termansen

Studievejleder, Tietgen Business Telefon: 65 45 26 15 Mail: tete@tietgen.dk

Bliv kontaktet af en studievejleder