English

Innovation

Drømmer du om at arbejde i en dynamisk virksomhed, hvor du har mulighed for at sætte netop DIT præg på virksomhedens udvikling? Drømmer du om at starte egen virksomhed? Drømmer du om at lede en stor virksomhed? Så er Innovationslinjen lige noget for dig!

Lær at tænke innovativt og arbejde projektorienteret

Innovation er i den grad på den politiske dagsorden i ind- og udland – både i dag og også i fremtiden. Det handler om etablering af fremtidens virksomheder, men også om at tilegne sig nogle kompetencer, der i høj grad bliver efterspurgt i mange danske og internationale virksomheder. Vi lever i en verden, der er i konstant forandring. Fremtidens medarbejder skal selv være med til at skabe denne forandring, og derfor er de innovative og entreprenante kompetencer en nødvendighed for at kunne sætte sig selv i spil i fremtiden – både i nye og eksisterende virksomheder. På studieretningen arbejder vi med at kunne sammensætte ”det gode team”. Derfor bliver du udfordret på dine samarbejdsevner. Du lærer meget om dig selv og dine kompetencer, og hvordan disse kan sættes i spil i forhold til konkrete projekter. På Innovationslinjen får du en gylden mulighed for at prøve din faglighed af i praksis allerede INDEN udgangen af 2.g

På innovationsstudieretningen lærer du, hvordan en god ide kan gøres til et efterspurgt produkt, og du bliver undervist i, hvordan du analyserer de forskellige faktorer – bl.a. kultur, historie, økonomi – som påvirker ethvert marked. Du kommer også til at trække på teorier inden for eksempelvis afsætning og markedsføring – vigtige områder, når du skal sælge dit produkt. Desuden byder innovationslinjen på salgsmesser, virksomhedsbesøg og foredrag.

På studieretningen Innovation får du en stor portion viden om, hvad det vil sige at starte egen virksomhed. Gennem Young Enterprise (Fonden for Entreprenørskab) får du lov til at starte og drive en rigtig virksomhed, og du får herved en bred og praktisk indføring i det spændende og krævende liv som iværksætter. .

Company programme

På innovationsstudieretningen arbejder du projektorienteret med udgangspunkt i netop DIT projekt. I faget innovation lærer du forskellige teknikker til at få gode ideer og samtidigt vælge mellem dem. Du arbejder målrettet med at forme jeres virksomhed ved hjælp af fagene afsætning og virksomhedsøkonomi. I løbet af 2.g og 3.g får du mulighed for at præsentere jeres virksomhed for repræsentanter fra erhvervslivet gennem deltagelse i Company Programme. I løbet af de tre år på Innovationslinjen styrker du også dine evner til at arbejde selvstændigt og målrettet med en selvvalgt idé. Vi arbejder med at finde frem til forskellige måder hvorpå en virksomhed kan blive større gennem arbejdet med produkt, pris, distribution og markedsføring. Vi kigger på, hvordan en virksomhed skaber værdi for kunderne og på den måde står stærkt overfor konkurrenterne.

Alt dette gør vi gennem Company Programme (udbudt af Fonden for Entreprenørskab). Læs mere om Fonden for Entreprenørskab her

Studieretningens opbygning

2.g

Fra starten af skoleåret er der meget fokus på kreativitet og idégenerering. Du stifter bekendtskab med de vigtigste begreber indenfor innovation og lærer, hvorfor innovation har afgørende betydning for samfundet. Herefter kører fokus over på dit arbejde med eget projekt. Her arbejdes der målrettet med bl.a. projektplanlægning, budgettering og markedsføring af dit og dit teams virksomhed. I løbet af processen er undervisningen organiseret i en veksling mellem teori og praksis. Det vil sige, at innovationsmesserne og arbejdet med eget projekt bliver koblet på den faglige viden omkring innovation og det at starte egen virksomhed.

Det er også i 2.g at du skal til at arbejde med faget erhvervscase. Her skal du analysere de udfordringer en etableret virksomhed står overfor.

I faget International Økonomi beskæftiger vi os bl.a. med international handel, valutakurser og globalisering – problemstillinger, der er af stor betydning for virksomhederne – både nystartede såvel som etablerede virksomheder.

Som en del af arbejdet med globalisering i 2.g tager du også på studietur til en udenlandsk destination. Studieturen har fagligt indhold, der er tilrettelagt af faglærere i samråd med eleverne.

3.g

Dette er året, hvor du skal til at udbygge din viden om det danske marked med hvad der sker på eksportmarkederne. I innovation arbejder vi med at kigge på innovation i eksisterende organisationer – både private virksomheder og offentlige organisationer. Læs om det at få en iværksættervirksomhed til at vækste til en stor etableret organisation. Du arbejder med faglige emner som socialt entreprenørskab, oplevelsesøkonomi og brugerdreven innovation.

Med Innovation på B-niveau har du mulighed for at inddrage faget i dit studieområdeprojekt (SOP) – sammen med ét af dine øvrige A-fag.

Du kan også i år deltage i Company Programme – denne gang med en ny virksomhed og et nyt produkt. I 3.g blive deltagelsen valgfri med mulighed for vejledning af faglærere.

Studieretningsfag

På innovation har du disse studieretningsfag: 

  • Afsætning A
  • Innovation B

Se hvilke videregående uddannelser du får adgang til med denne studieretning her.

Kontakt en studievejleder

Har du spørgsmål til studieretningerne, hhx-uddannelsen, optagelse, adgangskrav eller andet om vores gymnasium, er du velkommen til at kontakte en af vores studievejledere:

Heidi Norin Sejer

Studievejleder Telefon: 65 45 22 27 Mail: hese@tietgen.dk

Rasmus Albrektsen

Studievejleder Telefon: 65 45 22 24 Mail: raal@tietgen.dk

Marianne Kolle Christensen

Studievejleder Telefon: 65 45 22 26 Mail: mchr@tietgen.dk

Ruth Voldgaard Schaeffer

Studievejleder Telefon: 65 45 22 22 Mail: rusc@tietgen.dk