English

Innovation

Studieretningen innovation er for dig, der kan lide at arbejde kreativt og er god til at finde på nye idéer. Hvis du går med en drøm om at strate din egen virksomhed, er innovation også et godt valg.

Lær at produktudvikle og start din egen virksomhed

På innovationsstudieretningen lærer, hvordan en god ide kan gøres til et efterspurgt produkt, og du bliver undervist i, hvordan du analyserer de forskellige faktorer – bl.a. kultur, historie, økonomi – som påvirker ethvert marked. Du kommer  også til at trække på teorier inden for eksempelvis afsætning og markedsføring – vigtige områder, når du skal sælge dit produkt. Desuden byder innovationslinjen på salgsmesser, virksomhedsbesøg og foredrag.

På studieretningen Innovation får du en stor portion viden om, hvad det vil sige at starte egen virksomhed. Gennem Young Enterprise (Fonden for Entreprenørskab) får du lov til at starte og drive en rigtig virksomhed, og du får herved en bred og praktisk indføring i det spændende og krævende liv som iværksætter. Læs mere om Fonden for Entreprenørskab her.

Danish Entrepreneurship Award

Hvert år afholder Fonden for Entreprenørskab flere store innovations- og iværksætterevents for at hylde kreative elever i hele Danmark. Et af højdepunkterne er Danish Entrepreneurship Award, hvor vi hvert år har haft mange elever med til. Danish Entrepreneurship Award er Danmarks største idéfest for elever og studerende og afholdes hvert år i Fredericia. Her hyldes de bedste idéer inden for forskellige områder, mens erfarne erhvervsfolk står klar med rådgivning og seriøs sparring til dig som deltagende elev. Læs mere om Danish Entrepreneurship Award her.

Studieretningens opbygning

1.g

På grundforløbet får du den første smagsprøve på, hvad det vil sige at være iværksætter. Du vil blive sat grundigt ind i idégenerering og skal efterfølgende udforme en forretningsplan med tegninger og økonomiske vurderinger af dit produkt. Du vil møde nogle af vores tidligere innovationselever, som vil give dig en levende præsentation af de idéer, som de har ført ud i livet, inden det bliver din egen tur til at stå på scenen.

2.g

Fra starten af skoleåret er der fuld fart på, for sammen med nogle af dine klassekammerater skal du opstarte egen virksomhed. Du og din klasse får mulighed for at gå i C.F. Tietgens fodspor i København og deltage i Iværk & Vækst-messen, hvor du vil møde virksomheder, der hver dag arbejder med innovation. Hertil skal du bruge din viden fra faget virksomhedsøkonomi. Du vil komme til at arbejde med markedsanalyse og du vil få professionel vejledning af bankfolk og revisorer. Desuden vil du få viden om, hvordan du kan beskytte dit produkt med f.eks. et patent.

Sammen med din virksomhed vil du få mulighed for at deltage i messer gennem Young Enterprise, Company Programme – både lokalt og i andre dele af landet.

Det er også på 2. år du skal til at arbejde med faget erhvervscase. Her skal du analysere de udfordringer en etableret virksomhed står overfor, og som optakt til dette besøger vi en virksomhed, der kan fortælle dig om, hvordan de griber innovation an.

I faget International Økonomi beskæftiger vi os bl.a. med international handel, valutakurser og globalisering – problemstillinger, der er af stor betydning for virksomhederne.

3.g

Dette er året hvor du skal til at udbygge din viden om det danske marked med hvad der sker på eksportmarkederne. Du vil lære at søge i internationale databaser, og du vil få mulighed for at tage kontakt til elever rundt omkring i verden, der ligesom dig fokuserer på innovation.

Med Innovation på B-niveau har du mulighed for at inddrage faget i dit studieretningsprojekt – sammen med ét af dine øvrige A-fag.
Du kan også i år deltage i Young Enterprise – denne gang med en ny virksomhed og et nyt produkt.

Studieretningsfag

På innovation har du disse studieretningsfag: 

  • Afsætning A
  • Innovation B

Se hvilke videregående uddannelser du får adgang til med denne studieretning her.

Kontakt en studievejleder

Har du spørgsmål til studieretningerne, hhx-uddannelsen, optagelse, adgangskrav eller andet om vores gymnasium, er du velkommen til at kontakte en af vores studievejledere:

Heidi Norin Sejer

Studievejleder Telefon: 65 45 22 27 Mail: hese@tietgen.dk

Rasmus Albrektsen

Studievejleder Telefon: 65 45 22 24 Mail: raal@tietgen.dk

Marianne Kolle Christensen

Studievejleder Telefon: 65 45 22 26 Mail: mchr@tietgen.dk

Ruth Voldgaard Schaeffer

Studievejleder Telefon: 65 45 22 22 Mail: rusc@tietgen.dk