Mads fra international

Hvorfor valgte du netop din studieretning? 
Hovedårsagen, til at jeg valgte den internationale linje, var, at jeg kunne få undervisningen på engelsk. Det synes jeg virkede rigtig spændende og nyt. Jeg blev hurtigt sikker på studieretningen, da jeg var i brobygning. Der var der to fag, som virkelig fangede min interesse: Kulturforståelse og International Økonomi. Disse to fag handler meget om samfundet, og de giver et indblik i, hvordan tingene hører sammen rundt omkring i verdenen. Man lærer for eksempel, hvad der startede finanskrisen. Det med, at man kan se, at de teorier man lærer, kan overføres til noget konkret, gør det langt mere interessant.  

Hvad er det gode ved din studieretning?
Det bedste ved den internationale linje er, at man føler, at det man lærer, kan bruges til noget. Næsten ligegyldigt hvad jeg laver, kan jeg godt se, at jeg vil kunne bruge det i en rigtig virksomhed. 
Og så er det i hvert fald heller ikke et minus, at der er studierejser hvert eneste år, og at man i 3.g skal til både New York og Washington D.C.
  
Hvordan udmærker din studieretning sig?
Den adskiller sig jo klart mest fra de andre linjer ved, at man kan få den på engelsk, men udover det, så er den mere samfundsorienteret, både igennem kulturforståelse og international økonomi.
  
Hvad kan du bruge din studieretning til, når du er færdig med gymnasiet?
Det som jeg vil kunne bruge denne studieretning til, er blandt andet at komme ud i verden med en forretning. Så det er en stor fordel med et solidt engelsk og en stor viden om kulturer. Derudover er der jo de almene handelskompetencer, som hhx giver en.