Kom på et 5 ugers studieophold i Kina som en del af din hhx!

På studieretningen Global Økonomi har du nu, som noget helt nyt, mulighed for et 5 ugers studieophold i Shanghai.

5 uger i Kina
I samarbejde med det anerkendte Shanghai Finance University (SFU) tilbyder Tietgen Handelsgymnasium nu vores elever en enestående mulighed for at komme helt tæt på den økonomiske stormagt, Kina. 

Studieopholdet varer 5 uger, hvoraf 4 uger foregår i Shanghai og 1 uge i Beijing.
Opholdet starter i Shanghai, hvor eleverne introduceres til Kina samt byen og campus, som vil være deres hjem i 4 uger. Eleverne bliver undervist i matematik og kulturforståelse og undervisningen er tilrettelagt efter danske læringsmål. 

Under hele opholdet, vil der være en underviser fra Tietgen Handelsgymnaisum med, som bor på campus og fungerer som elevernes kontaktperson.

Studieopholdet afsluttes med en uges studietur i Beijing. Under opholdet vil der, udover undervisning, bl.a. være arrangeret virksomhedsbesøg og andre aktiviteter, således at eleverne sikres et godt indblik i det kinesiske samfund, Kinas kultur og hvordan der drives forretning i landet.

Shanghai Finance University har i alt ca. 11.000 studerende – hvoraf ca. 600 er internationale studerende. SFU har i mange år haft et tæt samarbejde med andre danske uddannelsesinstitutioner. Universitetet er beliggende i udkanten af Shanghai på et stort, meget grønt campus. På campus er der bl.a. bibliotek, idrætsfaciliteter, restauranter, caféer og små forretninger. De internationale studerende indlogeres på et hotel på campus, hvor Tietgens elever således vil bo under samme tag som studerende fra mange dele af verden. Tietgens elever indlogeres som udgangspunkt på 2-mandsværelser med eget bad.

Tietgen dækker alle udgifter direkte relateret til den planlagte undervisning. Til dækning af rejseudgifter, kost og logi samt lommepenge må påregnes en egenbetaling på ca. 20.000 kr. Der vil blive søgt legater for hele klassen med henblik på at nedbringe dette beløb mest muligt. Derudover vil den enkelte elev have muligheder for at søge legater til dækning af egenbetalingen. 

Sammensætning
Studieopholdet vil være placeret i begyndelsen af 2.g – Det vil sige med afrejse efter sommerferien. Under opholdet i Kina vil der blive undervist i fagene Matematik samt Kulturforståelse. Hele klassen deltager i studieopholdet og vil få tilrettelagt undervisningen resten af året, således at der samles op på øvrige fag i løbet af resten af skoleåret. 

Hvordan gør jeg?
Når du udfylder din ansøgning på www.optagelse.dk, skal du vælge økonomisk orienterede studieretninger. Husk at angive ’Kina’ i kommentarfeltet.