talenternes egne oplevelser

Frederik Roll Hummelmose, talentelev 2015-16
I starten af skoleåret blev jeg kontaktet af min underviser i Virksomhedsøkonomi, som opfordrede mig til at deltage i Tietgen Talent programmet. Jeg fik forklaret at de dygtigste elever på skolen havde mulighed for at deltage i et spændende forløb, der havde relevans for meget af den undervisning vi havde modtaget i løbet af skoleperioden. Med muligheden for at arbejde med et interessant projekt, sammen med andre dygtige elever, samt deltage i en række spændende foredrag på bl.a. SDU og her på gymnasiet, takkede jeg selvfølgelig ja til åbningen.

Sammen med mine tre gruppemedlemmer, og resten af eleverne der havde sagt ja til deltagelse i Tietgen Talent forløbet, gik vi i krig med temaet for vores års talent program. Ved siden af vejledelsen og oplæggene relevante til det givne emne, kom vi også ud og hørte en række interessante forelæsninger på Universitetet, og fik en generel forståelse for livet som Universitetsstuderende.

Ud over at blive udfordret i et program hvor kravene og forventningerne er sat højere end i den normale undervisning, blev jeg også ekstra motiveret til at søge en fremtid på Universitet. Ved siden af at jeg fik udviklet mine evner, i et miljø hvor barren var sat en smule højere end i den normale undervisning, blev jeg også forventningsafstemt mht. hvad det vil sige at være en engageret og dygtig universitetsstuderende, samt hvad der forventes af ens egne præstationer.

Viktor Grønlund Pedersen, talentelev 2015-16 
Sidste år var jeg med i Tietgen talent, hvor jeg endte med at vinde en 3. plads. Det var hårdt arbejde, men også en modningsprocess. Jeg mødte massere af nye ambisiøse mennesker, som jeg stadig taler og kan arbejde super godt sammen med. Igennem Tietgen talent fik jeg også et billede af, hvilke ting en arbejdsgiver kigger på og hvilke ting de vægter højt. Jeg fik også lov at undersøge aktuelle samfundsproblemer, hvilket gav mig en bredere forståelse for vores samfund. Udover det blev jeg introduceret til Nordic Study Abroad Conference, hvilket er en messe for særligt dygtige unge, der ønsker at studere i udlandet. Tietgen Talent er noget for dig, hvis du ønsker at få mulighed for at deltage i særlige arrangementer, og ønsker at møde nye mennesker med ambitioner som dig selv! 

Alberte Uhre Mortensen, vinder af talentprogrammet 2014-15 
Da jeg blev spurgt om jeg ville deltage i Talentprogammet var jeg bestemt ikke i tvivl. Det var en kæmpe mulighed for at udvikle mig fagligt – især når fordi vi bliver blandet med de bedste fra hele skolen. Jeg tog derfor imod denne mulighed med åbne arme og da jeg til sidst stod som vinderen af dette projekt vidste jeg, at det var det helt rigtige valg jeg tog.

Projektet gjorde mig langt mere selvstændig, og det var fantastisk at fordybe sig i et selvvalgt emne. Min gruppe valgte at lave projektet om skolens kantine, hvilket gjorde projektet mere jordnært. Programmet lærte mig at bruge teorier i praksis og at udnytte de kompetencer vores gruppe havde. For mig var det specielt turerne på SDU og virksomhedsbesøgene som gjorde det spændende og utroligt lærerigt.

Det er et projekt som jeg ikke ville have været foruden. Udover alt det faglige er der også det sociale aspekt i det samt det utrolige engagement fra lærerne. Det er et fantastisk program for Tietgen og er med til at udvikle de dygtigste elever som ikke får nok udfordring i de daglige opgaver

Andreas Vestermark, talentelev 2011-12
"I begyndelsen af skoleåret blev jeg klar over, at skolen var ved at starte et projekt, hvor de dygtigste elever på skolen skulle have mulighed for at anvende de kompetencer, som de nu en gang har. Talentarbejdet skulle foregå I samarbejde med SDU, og jeg så dette som en unik chance for at kunne få et mere glidende forløb fra gymnasium til universitet, så jeg bakkede det selvfølgelig op fra første seance, hvor de udvalgte kom og hørte, hvad projektet handlede om.

Jeg var især positivt overrasket over, at man som gymnasium og dermed offentlig institution gik ind og sørgede for at tage hånd om de stærke elever, hvor man normalt fokuserer meget på at fastholde de svage.

Mine egne erfaringer med projektet har været utrolig positive. Samarbejdet med personer, som man på forhånd ved er på ens eget faglige niveau, har været spændende at arbejde med.

At andre også har haft en helt anden måde at gå til problemstillinger på, har været med til at udvikle mig selv, idet jeg har fået nogle af de erfaringer min talentgruppes medlemmer har haft, og så har de jo naturligvis også lært de ting jeg har bidraget til samarbejdet med.

Noget af det der måske har været med til at udvikle mig mest, men hvor jeg også har fået et større ansvar, er, at man selv skal tage sig sammen til at arrangere møder med ens talentgruppe. En anden ting der har været med til at udvikle mig igennem talentforløbet indtil nu er, at folk stoler på, at man har nogle kompetencer som kan anvendes i praksis og især universitetsbesøgene har gjort, at jeg er meget mere klar over, hvad det vil sige at gå på universitet og hvilket ansvar dette medfører."

Christopher Rasmussen, talentelev 2011-12
"Den 27. januar tog talentholdet på virksomhedsbesøg på Energinet.dk. Igennem sne og slud gik turen til Fredericia, hvor Energinet.dk er placeret. Da klokken var 08.45, ankom vi til Energinet.dk’s store bygning. Da vi kom ind, fik vi et gæste visitkort, og blev placeret i et stort mødelokale. Her var der stillet vand, kaffe & frugt op til os. Stine Hviid startede med at tage imod os, derefter introducerede hun os til den første foredragsholder, Nicolai Kipp.

Nicolai Kipp holdt en times foredrag, som handlede om Energinet.dk’s energisystem. Nikolai forklarede os en del om, hvordan Energinet forsøger at få den vedvarende energi frem i Danmark & resten af Europa. I samarbejde med regeringen har energinet.dk lavet nogle mål for 2020 og frem til 2050.

Derefter holdt Mette Kiel Jørgensen et foredrag for os. Hun fortalte om Energinet.dk’s unikke kontrolcenter, og hvad de ansatte laver i kontrolcenteret. Derefter var vi oppe og se dette kontrolcenter, som nærmest lignede en radarstation.

Til sidst holdt den ansatte graduate Helle Brondbjerg, et foredrag. Hun fortalte om mulighederne for studiejob og videre karriere hos Energinet.dk. Hun fortalte også om sin uddannelse og om hvordan det er at være ansat hos Energinet.dk.

Derefter var dagen ovre og vi vendte hjem igennem sne og slud igen.

Vi siger mange tak for en lærerig og inspirerende dag til energinet.dk."