English

Marketing

På marketinglinjen lærer du hvordan en virksomhed kommunikerer og markedsfører sine produkter - det handler om idéudvikling, branding markedsanalyse og kundeadfærd.

Du lærer marketingdiciplinen helt fra bunden

På marketinglinjerne har vi hele tiden fokus på at forberede dig til en karriere og/eller en uddannelse inden for marketing, kommunikation og events. I løbet af alle tre år vil du komme til at besøge virksomheder og høre oplæg om marketing. Vi får også besøg af tidligere elever, som nu læser videre inden for marketingbranchen. Alt sammen for at ruste dig til dit videre liv og karriere.

Som en del af uddannelsen vil der - spredt henover de tre år - være temauger, casearbejde og større opgaver, hvor afsætning og virksomhedsøkonomi går sammen og lader dig arbejde med aktuelle og virkelighedsnære udfordringer hentet fra erhvervslivet.

Helt overordenet fokuserer vi på disse tre emner og problemstillinger henover de tre år - graden af fokus afhænger af, hvilken studeretning du vælger. 

 • Økonomisk marketing: Her arbejder vi med markedsundersøgelser, hvor vi fx laver spørgeskemaer for at indsamle data vi kan lave markedsføring ud fra. Vi har et øget fokus på det statistiske arbejde i forhold til at behandle data i markedsundersøgelser.
 • Marketing og kommunikation: Her lærer du at forstå, hvordan virksomheder kommunikerer og markedsfører dig overfor kunder og overfor andre virksomheder. Vi har øget fokus på at bruge kommunikationsmodeller til at forstå markedsføring og reklamekampagner.
 • Sportsmanagement: En stor del af sportsmanagement er afholdelse af store events og sportsarrangementer. Du bliver introduceret for, hvor stor en rolle økonomi, markedsføring og organisering spiller indenfor sports- og eventbranchen.

Tre studieretninger

På marketinglinjen kan du vælge mellem tre studieretninger:

 • Marketing 
 • Marketing med eliteidræt
 • Sportsmanagement - eliteidræt

Læs mere om indhold og studieretningsfag på de forskellige studieretningslinjer nedenfor.

Marketing

Studieretningsfag på marketinglinjen

På marketing har du disse to studieretningsfag:

 • Afsætning A
 • Virksomhedsøkonomi A

Se hvilke videregående uddannelser du får adgang til med denne studieretning her.

Marketing med eliteidræt

Denne studieretning er for dig som er eliteidrætsudøver, men ikke er Team Danmark elev. Læs mere om eliteidræt på Tietgen Handelsgymasium her

Studieretningsfag på marketing med eliteidræt

På marketing med eliteidræt har du disse to studieretningsfag:

 • Afsætning A
 • Virksomhedsøkonomi A 

Se hvilke videregående uddannelser du får adgang til med denne studieretning.

Sportsmanagement - eliteidræt

Studieretningen; sportsmanagement - eliteidræt er for dig, som er Team Danmark godkendt, og gerne vil gå i klasse med andre Team Danmark elever.

Studieretningsfag på sportsmanagement - eliteidræt

På sportsmanagement - eliteidræt har du disse studieretningsfag:

 • Afsætning A
 • Idræt B

Se hvilke videregående uddannelser du får adgang til med denne studieretning her.

Undervisning tæt på virksomhederne

"På marketinglinjen gør vi meget ud af varieret undervisning. Vi arbejder både praktisk og teoretisk. Det er eleverne rigtig glade for, fordi de kan se, at teorien fungerer i virkeligheden. Vi er i tæt kontakt med mange virksomheder - vi besøger dem, eller de kommer til os og fortæller om, hvordan de arbejder. Det betyder alt sammen, at eleverne får en følelse af, at marketinglinjen kan bruges til noget efter gymnasiet."

Allan Albrechtsen, underviser på marketinglinjen

Kontakt en studievejleder

Har du spørgsmål til studieretningerne, hhx-uddannelsen, optagelse, adgangskrav eller andet om vores gymnasium, er du velkommen til at kontakte en af vores studievejledere:

Heidi Norin Sejer

Studievejleder Telefon: 65 45 22 27 Mail: hese@tietgen.dk

Ruth Voldgaard Schaeffer

Studievejleder Telefon: 65 45 22 22 Mail: rusc@tietgen.dk

Rasmus Albrektsen

Studievejleder Telefon: 65 45 22 24 Mail: raal@tietgen.dk

Marianne Kolle Christensen

Studievejleder Telefon: 65 45 22 26 Mail: mchr@tietgen.dk