English

Muligheder efter hhx

Med en hhx har du et hav af muligheder for at videreuddannelse på universitetet eller på et erhvervsakademi. Du kan også starte din karriere i erhvervslivet eller taget et praktikophold i udlandet.

Hvad er næste skridt?

Huen er i hus, studenterkørslen overstået og du er nu klar til næste skridt. Men hvad skal det næste skridt være?

Hvis du hellere vil ud og gøre karriere i erhvervslivet har du også mulighed for det - både i Danmark og i den store verden. Du kan også tage et år i praktik i udlandet, hvis du har brug for at opleve verden. 

Videreuddannelse

Med en studentereksamen fra Tietgen Handelsgymnasium har du masser af muligheder for at videreuddanne dig. En hhx giver dig adgang til alle videregående uddannelser på universiteter, handelshøjskoler, erhvervsakademier samt andre korte og mellemlange uddannelser. 

Du kan blandt andet blive journalist, jurist, politibetjent, folkeskolelærer, socialrådgiver, pædagog, korrespondent og meget, meget mere. 

Studievalg Fyn

Er du i tvivl om hvad du vil efter hhx, så har vi tilknyttet Thomas Gudjonsson, som er vejleder fra Studievalg Fyn. Thomas vil hjælpe dig med at få overblik over dine muligheder efter hhx, og kommer jævnligt på gymnasiet og afholder arrangementer. Du har også mulighed for at få individuel vejledning hos vejlederen. Du kan kontakte Thomas Gudjonsson her

Brug adgangskortet

Uddannelsesguiden har lavet et adgangskort, hvor du kan selv kan sammensætte din uddannelse og se, hvilke videregående uddannelser din hhx-eksamen giver adgang til. Adgangskortet indeholder alle videregående uddannelser, både erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, kunstneriske uddannelser og universiteternes bacheloruddannelser.  Du kan også bruge kortet til at se, hvilke fag og niveauer en given uddannelse kræver. Det er dem, man kalder specifikke adgangskrav. Du finder adgangskortet her

 

 

Praktik i udlandet - PIU

Hvert år er der et antal elever fra Tietgen Handelsgymnasium, der efter af­sluttet studentereksamen tager et års praktikuddannelse i Tyskland eller Eng­land. Efter dette praktikophold kan du færdiggøre din uddannelse i Danmark i en virksomhed inden for samme branche. Du kan også bruge praktikopholdet som baggrund for videre studier.

Karriere i erhvervslivet

Hvis du vil starte din karriere i erhvervslivet kan du fx vælge at fortsætte videre som elev i em virksomhed. For at kunne gøre dette, skal du tage et 5 ugers kursus, som gør dig klar til en elevplads i erhvervslivet. På kurset tager du et eud.grundforløb, hvor du specialiserer dig inden for den branche du gerne vil ud og arbejde i. Du kan vælge mellem følgnede brancher: butik/detail, handel, kontor, event eller finans. Vær opmærksom på at kurset kun kan tages som et online kursus.