Hhx giver dig tre år med mening
Uddannelsens opbygning
Hhx er den merkantile studentereksamen, hvor du bliver klogere på den virkelighed, der omgiver os. En hhx kan se meget forskellig ud alt efter, hvilken studieretning og hvilke valgfag man vælger. Men et er sikkert, du starter med et tre måneders grundforløb, hvorefter du vælger studieretning.
Grundforløb - 3 måneder

Grundforløbet er de første tre måneder på hhx. På grundforløbet får du undervisning i dansk, engelsk, matematik og samfundsfag - alle sammen fag som du kender fra folkeskolen.

Det er også på grundforløbet du møder de unikke hhx-fag, som du ikke har haft før, som afsætning, virksomhedsøkonomi, international økonomi, informatik og erhvervsjura.

På grundforløbet skal du endeligt beslutte dig for, hvilken studieretning du vil fortsætte videre på. Vi foreslår, at du bruger grundforløbet til at smage på de forskellige hhx-fag, og finde frem til de fag, som interesserer dig og vælge studieretning baseret på dette.

Studieretning

Når du har valgt studieretning, kommer du i den klasse, som du skal følge resten af din tid på hhx. Her går du sammen med andre elever, som har valgt den samme studieretning som dig.

I løbet af din uddannelse vil du få mulighed for at tone din hhx i forskellige retninger. Det får du bl.a. mulighed for når du skal vælge valgfag inden 2. og 3.g.

Vælg hhx på TiegenSkolen

Hør vores elever fortælle om hhx

Sophia Helene Hüttmann_hhx_testamonial (2)

På hhx forbereder jeg mig til at komme ud i den virkelige verden fordi meget af det vi arbejder med i timerne handler om det der sker ude i verden.

Sophia Helene Hüttmann (Studieretning: Globale studier)

Line Krag Biernat_hhx_testamonial

Jeg synes generelt, at det sociale samvær på hhx er rigtig godt, fordi der bliver gjort virkelig mange ting for at få styrket os socialt - både i klasserne og på hele gymnasiet.

Line Krag Biernat (Studieretning: Marketing)

Mads Micchelsen_hhx_testamonial

Den måde, som lærerne inddrager erhvervsting i undervisningen er sindssygt fedt. Jeg kan virkelig drage paralleler fra det, der sker i min hverdag til det, jeg lærer i undervisningen.

Mads Michelsen (Studieretning: Forretningsudvikling)

Muligheder efter hhx
Med en hhx har du et hav af muligheder for at videreuddannelse på universitetet eller på et erhvervsakademi. Du kan også starte din karriere i erhvervslivet eller taget et praktikophold i udlandet.
Videreuddannelse

Med en studentereksamen fra Tietgen Handelsgymnasium har du masser af muligheder for at videreuddanne dig. En hhx giver dig adgang til næsten alle videregående uddannelser på universiteter, handelshøjskoler, erhvervsakademier samt andre korte og mellemlange uddannelser.

Du kan blandt andet blive journalist, jurist, politibetjent, folkeskolelærer, socialrådgiver, pædagog, korrespondent og meget, meget mere.

BRUG ADGANGSKORTET

På Adgangskortet kan du selv sammensætte din uddannelse og se, hvilke videregående uddannelser din hhx-eksamen giver adgang til. Adgangskortet indeholder alle videregående uddannelser, både erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, kunstneriske uddannelser og universiteternes bacheloruddannelser.

Du kan også bruge kortet til at se, hvilke fag og niveauer en given uddannelse kræver. Det er dem, man kalder specifikke adgangskrav. Du finder adgangskortet her. (link åbner i nyt vindue)

Studievalg Danmark

Studievalg Danmark

Her på gymnasiet kommer Thomas Gudjonsson fra Studievalg Danmark. Studievalg tilbyder individuel vejledning, og tider kan bookes af alle årgange. Derudover har Studievalg kollektiv vejledning for alle årgange i løbet af året.

Hvis Thomas ikke er på skolen, når du har brug for vejledning, er du velkommen til at booke en træffetid eller sende en mail.

Thomas Gudjonsson
Studie- og karrierevejleder
thg@studievalg.dk

Eller besøg studievalg.dk eller book vejledning på studievalg.dk/book 

”Alle spørgsmål og tanker om uddannelse er vigtige og velkomne ... store som små!”

Studievalg vejleder om:

  • Videregående uddannelse
  • Optagelse
  • Tvivl og valg
  • Adgangskrav
  • Kvote 1 og 2
  • Supplering
  • Sabbat
  • Job og karriere
  • Efteruddannelse
Trainee i udlandet med OPU

Hvis du drømmer om at bo og arbejde i udlandet er det at blive OPU-trainee lige noget for dig. OPU står for Oplæring I Udlandet.

Her arbejder du et år i en virksomhed i Tyskland eller England og får styrket dine faglige og personlige kvalifikationer. Det kan være med til at give dig et forspring på arbejdsmarkedet, når du er færdiguddannet. Du bliver udfordret fagligt og personligt, samtidig med at du styrker dine sprogkompetencer - og du får en oplevelse for livet!

Efter oplæringsopholdet, kan du færdiggøre din uddannelse i Danmark i en virksomhed inden for samme branche. Du kan også bruge opholdet som baggrund for videre studier.

Karriere i erhvervslivet

Hvis du vil starte din karriere i erhvervslivet, kan du for eksempel vælge at fortsætte videre som elev i en virksomhed. Du kan vælge mellem følgende brancher: butik/detail, handel, kontor, event eller finans.
Hvis du ønsker en elevplads indenfor en af de fire brancher, kan du kontakte vores dygtige elevpladskonsulenter hos Tietgen Elevpladscenter. De kan hjælpe dig med at finde en elevplads, så du kan starte din karriere i erhvervslivet videre.

instagram icon Følg os på instagram

']
Har du spørgsmål om optagelse, studieretninger eller noget helt tredje? Så kontakt os.
Er du i tvivl om hhx er noget for dig? Eller kunne du tænke dig at besøge os og mærke livet og stemningen? Vores studievejledere sidder klar til at hjælpe dig med spørgsmål om for eksempel adgangskrav, optagelse, valgfag eller mulighederne efter hhx. Vi glæder os til at høre fra dig.
Christine-Vessel_sporgsmaal_hhx(2)