English

FVU-matematik

FVU-matematik er et kort og effektivt kursus, som gør, at du regner og gennemskuer tal med færre fejl og misforståelser.

Bliv bedre til at gennemskue tal

På FVU-matematik lærer du:

  • at forstå de tal og regnestykker du møder i hverdagen
  • at blive bedre til at regne
  • de grundlæggende funktioner indenfor matematikken
  • at kunne hjælpe dine børn med matematik

Indhold på FVU-matematik

Du arbejder med dagligdags matematik og regning. Du oplever, hvor stor en kubikmeter er, og hvor kommaet skal stå, for at det giver mening. Du får viden, som sætter dig i stand til at se, hvorvidt du har tastet rigtig ind på mobilen eller i regnearket. Det giver god mening, når du vil have styr på din økonomi eller vide, hvor meget du skal købe ind til en middag.

FVU trin på FVU-matematik

FVU-matematik er bygget op af 2 trin. Du kan deltage på samme trin flere gange. Efter hvert trin kan du tage en trinprøve. 
>> LÆS MERE OM FVU-TRINPRØVER HER.

Trin 1
(40 – 80 lektioner)
Her lærer du bl.a. at bruge mål og vægt, brøker og procenter samt at vurdere tal og give et overslag over fx en samlet pris.

Trin 2
(60 – 80 lektioner)
Bygger oven på det, du har lært på trin 1. Du lærer om mønstre og relationer, form og dimension samt data og chance, f.eks. at aflæse, sammenligne og vurdere angivelser af længde, areal og rummål, genkende og tegne geometriske figurer (trekant, firkant, cirkel) og læse og forstå angivelser af chance og risiko. Du lærer at forstå lidt mere krævende opgaver med tekst, tal og figurer.

Målgruppe
Du skal være fyldt 25 år. Der er dog en række undtagelser, som kan ses i følgeloven til FGU-loven. Eksempelvis kan du deltage i FVU, når du er fyldt 18 år og er i arbejde eller du har afsluttet/er i gang med en ungdomsuddannelse (fx eud business eller hhx).

Hvor
Undervisningen foregår på Ejlskovsgade 3, 5000 Odense. Det ligger lige ved banegården.

Hvornår
Du kan starte, når det passer dig - vores hold kører hele tiden:

Mandag: 8.30 - 13.45
Tirsdag:  8.30 - 13.45  og 17.30 – 19.00
Onsdag:  8.30 - 13.45
Torsdag: 8.30 - 13.45  og 17.30 – 19.00
Fredag:   8.30 - 13.45

Pris
Undervisningen er gratis.
Når du er på dagpenge eller anden offentlig forsørgelse, kan FVU være en del af din jobplan. Hvis du ikke er i aktivering, kan du stadig godt gå til FVU. Blot skal du huske at informere din a-kasse/din sagsbehandler om, at du går til undervisning.

Kom godt i gang
Inden du starter, er det vigtigt at finde ud af, både om FVU er det rigtige tilbud for dig, og på hvilket trin du skal starte. Det sikrer vi med både en indledende samtale og en efterfølgende grundig afklaringssamtale med udgangspunkt i en test.

Kontakt os 

Har du spørgsmål vores FVU-tilbud til privatpersoner er du velkommen til at tage fat i vores uddannelsesvejleder. Hun hjælper dig med at finde det rigtige tilbud til dig. 

Pernille Larsen

FVU/OBU-vejledning og undervisning Telefon: 20 11 81 26 Mail: nill@tietgen.dk