NEXT Tietgenprisen 2016

NEXT Tietgenprisen er en nyindstiftet pris, der uddeles til en ung iværksætter efter de samme kriterier, som ligger til grund for den netop uddelte Tietgenpris. Det vil sige en fynsk forretningsmand eller -kvinde, der har gjort sig bemærket inden for innovation og nytænkning, og som udover at gavne sin egen forretning også har været en gevinst for det fynske samfundsliv.

Det blev direktør for SPIS! Odense Food Festival, Tine Gudrun Petersen, der torsdag den 17. november løb med NEXT TietgenPrisen 2016. Vinderen blev afsløret af direktør for Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt, ved Fynsk Erhvervs Agerhønsegilde på Hotel Hesselet i Nyborg.

Prismodtageren udvælges af Tietgen-komiteen, der består af formanden for Fynsk Erhverv, chefredaktøren for Fyens Stiftstidende, formanden for Udvikling Fyn og formanden for Tietgen.

Dette års modtager af den nystiftede NEXT TietgenPris 2016 er stifter af en helt særlig virksomhed, der så dagens lys i 2015 og som allerede på andet år har  ca. 11.000 besøgende.

Årets prismodtager så et hul i eventmarkedet og har på kort tid - og med et begrænset budget - formået at skabe en succes, hvis vision er at fejre vores fynske og danske mad- og måltidskultur og bringe mennesker sammen på tværs af alder, etnicitet og uddannelsesgrad.

Vi bringer herunder et uddrag af direktør Jytte Reinholdts tale til Tine Gudrun Petersen:

"Tine, du har en brændende trang til at bidrage til samfundet, og har en stor kærlighed til vores fynske ø. Du deltager f.eks. uegennyttigt i diverse bestyrelser, holder oplæg for studerende og foreninger, skriver klummer til Ugeavisen, og deltager i "Søndagsholdet" på P4Fyn. 

Ligeledes tager Tine sit samfundsansvar alvorligt i den forstand at der altid er spændende og kompetenceudviklende praktikpladser på SPIS! til studerende fra mange forskellige studieretninger. 

I øvrigt har Tine, sammen med andre aktører, for nyligt ageret politisk på vegne af unge gastro-iværksættere og håber at se arbejdet bære frugt efter nytår, med et ændringsforslag til bevillingsloven. 

Med denne præsentation kan vi konstatere, at du ikke kun tog store skridt som barn, men at du nu også har indtaget den store scene i erhvervslivet, som en rigtig dygtig forretningskvinde!"

Udover et diplom og en buket blomster indeholder NEXT TietgenPrisen to møder med Jonathan Løw, der vil give sparring og inspiration til fortsat innovation og udvikling af SPIS! Odense Food Festival.