Online undervisning hitter hos de unge

Erfaringerne og evalueringerne har været gode og Tietgen arbejder i 2018 målrettet med, at gøre store dele af uddannelsestilbuddet digitalt og fleksibelt på både handelsgymnasiet, erhvervsskolen og på efteruddannelsesområdet. Målsætningen er, at endnu flere kan tage en ungdomsuddannelse, også dem der bor langt væk og som af forskellige årsager har svært ved at møde op til almindelige undervisning i faste rammer. I midten af januar er det nyt studieoptag til forårets hold på Tietgen Business, og uddannelseschef på Tietgen Online Jesper Eriksen glæder sig over, at eleverne har taget så godt imod den nye fleksible undervisningsform.  

Se Jesper fortælle om online-uddannelserne herunder

”Det første år med onlineundervisning har vist, at eleverne synes rigtig godt om den maksimale fleksibilitet et onlineforløb giver. 200 elever har gennemført et onlineforløb, og vi kan se, at eleverne har været meget tilfredse med at tage uddannelsen hjemmefra. Kvaliteten af uddannelsen er den samme, som ved den almindelige klasseundervisning, og karaktergennemsnittet er det samme på et onlinehold som et almindeligt hold,” forklarer uddannelseschef Jesper Eriksen.

Lisbeth Nygaard Koertz er handelslærer og underviser på onlineforløbene. Hun ser frem til mere onlineundervisning i fremtiden ”Det er en ny måde at give og modtage undervisning på, som er rigtig motiverende for både elever og lærere. Jeg oplever, at vi med denne fleksible metode, når ud til eleverne, som måske ikke ville være gået i gang med denne uddannelse. Min erfaring fra det første år og den feedback vi har fået fra eleverne, siger mig, at fagligheden og glæden ved sit studie er præcis ligeså højt på online som ved undervisning i klasseværelserne, ” fortæller Lisbeth Nygaard Koertz, der i foråret bl.a. skal undervise i Erhvervsøkonomi og IT på EUS 10 og 20 ugers forløb, som har fået god feedback i det første år. For godt 81% af de elever, der har gennemført EUS-online på 10 uger i 2017, var meget tilfredse med deres valg af onlineuddannelse.   

Fleksibilitet er nøgleordet

Ditte Lee har i år gennemført et 10-ugers grundforløb som onlineuddannelse på Tietgen. Den store fleksibilitet var afgørende for, at hun valgte et onlineforløb.
”Vi har to små børn, og min mand arbejder i København, så det passer mig godt, at jeg kan sidde derhjemme og læse og lave opgaver. Inden jeg startede, overvejede jeg naturligvis, om en online uddannelse passede til mig, men jeg må sige, at det har været det rigtige valg for mig. Man skal selvfølgelig være god til at administrere sin tid og på den måde passer onlineuddannelserne måske ikke til alle. Men for mig fungerer det rigtigt fint, og jeg kan kun anbefale det til andre,” fortæller Ditte Lee.

Onlineuddannelser bliver centrale i fremtidens Tietgen

Uddannelserne på Tietgen Business er frontløber for en større og mere ambitiøs onlinesatsning i 2018 og fremefter. Ambitionen er at skabe et mere fleksibelt læringsmiljø, hvor gamle og nye undervisningsformer mødes på nye måder. Det skal I langt højere grad designes af eleven selv fremfor i de faste undervisningsstrukturer, man kender. Uddannelseschef på Tietgen Business Flemming Wazar Jørgensen fortæller:

”Vi ser et stort potentiale i at tilbyde Tietgens uddannelser online og vi er optaget af at lave et fleksibelt uddannelsestilbud til de unge. Det er både den traditionelle skolegang, forløb med fjernundervisning, men også en blanding af de to. På sigt vil vi kunne tilbyde online-elever, at de efter behov kan møde op og modtage læring i et åbent læringscenter. Målet er, at vi på Tietgen skal favne alle behov i fremtiden. Dem der ønsker den gængse skolegang med klasseundervisning, de rene online og så dem der vil have det bedste fra begge verdener. ”Det er nyt for os og det er nyt for eleverne, så vi skal arbejde målrette med at få øget kendskabet til denne mulighed. Vi har nogle gode uddannelser og vi ser et enormt potentiale i at brede dem ud til hele landet”, fortæller Flemming Wazar Jørgensen.

Fakta
200 elever har gennemført et forløb på Tietgen Online i 2017

Mulige online studieretninger i 2018:

  • EUS for hhx-studenter på 5 uger
  • EUS for hf, htx eller stx på 10 uger
  • EUD grundforløb 2
  • Gymnasiale suppleringskurser i Virksomhedsøkonomi, Tysk og Matematik
  • Enkeltfag i Virksomhedsøkonomi B eller Erhvervsøkonomi C
  • En række kurser fra Tietgen KompetenceCenter
  • Blended learning kurser i Tysk og Engelsk for virksomheder
  • Jobsøgning

 Læs mere på www.tietgen.dk/online

 90% af eleverne på det første år vil anbefale onlineforløb til andre.

Eleverne oplevede alle at få den ønskede feedback undervejs i forløbet

Karaktergennemsnittet på EUS 10 ugers onlineforløb matcher holdene med almindelig undervisning.