English

SHOP IN bliver til Basic Avenue

Den 24. marts genåbnede vores elevdrevne butik i nye klæder og med nyt navn. Vores to vejledere Maria Lydal og Tine Andersen har vasket tavlen fuldstændig ren og strippet hele den gamle butik for inventar og varer, så der nu er kommet nyt inventar, ny facade, nyt navn og nye varer.

Genåbning fejres med cup cakes og gode tilbud

Genåbningen af butikken på Lerchesgade blev fejret med en stor åbningsfest, hvor den nye butik var fyntet flot op med balloner. Vejleder Tine Andersen havde bagt de flotteste cup cakes, som en lille sød overraskelse til alle kunder. 

Fra kl 9.00 stod alle elever fra Tietgen ElevpladsCenter klar til at åbne butikken og tage imod kunder. De var sammen med deres to vejledere Maria Lydal og Tine Andersen mødt tidligt ind for at få gjort butikken helt åbningsklar med skilte, balloner og den sidste finpudsning.  

Hvorfor skulle butikken laves om?

'Vi synes butikken var blevet lidt træt, og så var det mere et klasselokale end en egentlig butik. Det ville vi gerne lidt væk fra,' fortæller vejleder Maria Lydal. Hun har sammen med sin kollega Tine Andersen, og med hjælp fra eleverne, styret ombygningen og indretningen af den nye butik. 'Eleverne har været en kæmpe stor del af ombygningen. De har malet, hamret og hjulpet med at bygge sammen med håndværkerne. Det har været så godt,' slutter Maria.  

Hvad betyder det for eleverne at butikken laves om? 

'Mange af eleverne vil gerne have deres egen butik en gang. Og SHOP IN (den gamle butik, red.) giver dem en idé om, hvad det vil sige at have sin egen butik i forhold til indkøb, regnskab og salg,' fortæller Tine Andersen. 'Fordi de har været med i hele ombygningsprocessen giver det dem erfaring i forhold til forhandling med håndværkerne og andre leverandørerne og en viden om, hvad det vil kræve at bygge en butik om.' 

Kort sagt er Basic Avenue er blevet elevernes butik fordi den er drevet af elever og bygget af elever.  

Vi giver butikken en ordetlig overhaling

Uddannelseschef Jesper Stentoft fortæller her om åbningen og om det store arbejde elever og vejledere har haft op til åbningen.