English

Omgivelserne, kaffen og selvstændigt arbejde

Det er kort sagt de tre ting, som Susanne Donsager Ramsing og Charlotte Bailey fremhæver ved deres 6 ugers Administrativ It-forløb

Administrativ it

Charlotte Bailey og Susanne Donsager Ramsing er begge ledige og har taget vores kursusforløb administrativ it, som en del af deres jobrettede uddannelse. De har sammen med 14 andre kursister snart gennemført deres 6 ugers forløb, hvor de er blevet bedre til at arbejde i Word, Exel, Outlook og PowerPoint.

Omgivelserne og kaffeautomaten

"En af de bedste ting ved kurset har været, at det er foregået herude [på vores kursusafdeling på Rugårdvej i Odense, red.]," siger Susanne Donsager Ramsing. Og det er Charlotte Bailey helt enig med hende i: "Det er virkelig et godt sted, det herude. Omgivelserne er fantastiske. Men kan faktisk godt blive lidt afhængig af stedet og deres kaffeautomat," siger hun og smiler.

Selvstændigt arbejde i det åbne værksted

Kurset i Administrativ It afholdes i vores åbne værksted, hvor man skal arbejde selvstændig ved sin computer med en række opgaver. Så bestemmer man selv tempoet og hvilke opgaver, man vil tage som det første. 

"Jeg kan egentlig også rigtig god lide den online del af forløbet, hvor alle materialer ligger i Tietgen Online[vores online læringsportal] og så kan du arbejde, som du synes," forklarer Susanne Donsager Ramsing. "Nogen arbejder med opgaverne to og to, man kan arbejde i grupper eller helt selv. Det har været fint, for du bestemer selv, hvor hurtigt det skal gå."

"Jeg synes også de online materialer, der er på kurset, har været gode. Man tager opgaverne, som man kan følge med til på det niveau, man nu er," siger Charlotte Bailey. "Så synes jeg også, det er rigtig godt, at man har adgang til materialerne i tre måneder, efter man har afsluttet kurset. På den måde kan man kigge opgaverne igennem, når man er færdig, og tjekke, hvor det er, man har nogle huller i hukommelsen."

Fagligt og socialt givende

"Jeg synes forløbet har været godt - og jeg har rent faktisk lært noget," siger Susanne Donsager Ramsing og griner. Man mærker hurtigt, at hende og Charlotte har fungeret godt sammen. Faktisk kan man mærke, at alle på det hold, Susanne og Charlotte har gået på, har haft det godt sammen, og at de hjælper hinanden. "Forløbet har virkelig givet mig meget. Også bare det at møde andre mennesker og komme ud og være social sammen med andre," fortæller Charlotte Bailey. Og det er ikke kun opgaverne til kurset, som de ledige hjælper hinanden med. "Vi deler mange forskellige ting, og vi motiverer hinanden i forbindelse med jobsøgning. Vi deler ansøgninger og hjælper hinanden med at kigge dem igennem," afslutter Susanne Donsager Ramsing