English

Vi fejrer uddannelsesaftale nr. 500

På Tietgen Business fejrer vi, at vi har indgået uddannelsesaftale nr. 500 i år. Et tal, som langt overstiger antallet af indgåede aftaler i 2020.

På Tietgen Business indgik vi sidste år 430 uddannelsesaftaler, og det synes vi var et rigtig flot resultat - specielt i lyset af, at det var et år hvor vi skulle slås med coronanedlukninger. I år er coronaudfordringen her stadig, men uddannelsesaftalerne lader sig ikke sådan stoppe af en virus. I år har vi nu indgået uddannelsesaftale nr. 500 - det er en stigning på 16,5% i forhold til sidste år. Det er vi meget stolte af. 

Fokus på overgangsfrekvens

Uddannelseschef Jesper Stentoft giver her sit bud på, hvorfor vi på Tietgen Business er kommet i mål med 500 indgåede uddannelsesaftaler i et år med mange udfordringer. 

"Det har været et langt sejt træk, som vi startede for mange, mange år siden, da vi besluttede os for at have et skærpet fokus på det vi kalder overgangsfrekvensen - altså overgangen fra grundforløb til hovedforløb. Vi italesatte udfordringen internt, og prøvede forskellige ting af. Og den tidlige indsats er så det vi i dag kan se resultatet af," siger Jesper Stentoft.

Uddannelseschef for hovedforløb på Tietgen Business, Jesper Stentoft. Uddannel

Elevpladskontor

Det tidlige fokus på overgangsfrekven har betydet, at vi på Tietgen i dag har et elevpladskontor med fire elevpladskonsulenter og tre elevpladsmentorer. Kontoret håndterer alle indsatser omkring uddannelsesaftaler både i forhold til vores egne elever, der søger elevplads og i forhold til virksomhederne, der har eller vil ansætte en elev. Kontoret arrangerer arrangementer for at skabe gode relationer mellem elever og virksomheder. Blandt andet afholdes der en årlig jobmesse, hvor elever og virksomheder har mulighed for at mødes og netværke, samt en årlig kåring af Årets Læreplads, hvor elevvirksomhederne hyldes til et stort arrangement på Storms Pakhus. 

Landsdækkende stigning

Opdaterede tal fra Uddannelsesnævnet viser, at stigningen i indgåelse af uddannelsesaftaler fra januar til oktober 2021 er landsdækkende. Landsgennemsnittet indenfor vores områder (detail, handel, event og kontor) ligger på en stigning på 5% i forhold til sidste år. "Jeg tror tallene på landsplan er et billede af, at vi rammer momentum i forhold til arbejdsmarkedet pt. Man mangler faglærte, og det høster vi frugter af nu," siger Jesper Stentoft. Men han ligger heller ikke skjul på, at Tietgen Business' stigning på 16,5% er en markant større stigning end den landsdækkende på 5%. "Jeg er super stolt og glad for, at vi på Tietgen har været forudseende på området," slutter Jesper Stentoft.