English

Privatlivspolitik

Læs mere om hvordan Tietgen håndterer GDPR, samt anvender cookies og håndterer personoplysninger

GDPR, cookies og privatlivspolitik

GDPR og personoplysninger

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et aller andet omfang kan handle om dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker fx ved almindelig tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, tilmelder dig et kursus og øvrig brug af sitet. 
EU’s persondataforordning beskriver klare rammer for behandlingen af persondata.

Vi registrerer og behandler kun oplysninger, som er nødvendige for os i forbindelse med administration af uddannelsesforløbet.

 Oplysninger, som vi behandler for alle vores elever og kursister:

  • Navn, CPR-nr, adresse, navn på forældre/værge, telefonnummer og mailadresse
  • Oplysninger, som du har anført i forbindelse med din optagelsesansøgning eller kursustilmelding (herunder tidligere skoleaktiviteter, fag, karakterer, erfaring, a-kasse o. lign.)
  • Resultater fra optagelsesprøve, hvis du har været til en sådan 
  • Oplysninger om tilhør til hold og fag (herunder ønsker om studieretninger og valgfag)
  • Oplysninger om din studiemæssige aktivitet (opgaveafleveringer, deltagelse i prøver osv.)
  • Oplysninger om evt. samtaler med vejleder, skolens ledelse m.fl. vedr. din skolegang
  • Korrespondance mellem skole og elev/kursist og evt. forældre/værge/sagsbehandler
  • Netværkstrafik (it) på de systemer, som Tietgen stiller til rådighed (Tietgen-netværk, Office365, Canvas)
  • Netværkstrafik (it) på web ved deltagelse i prøver
  • Fravær og fraværsårsager, herunder den dokumentation du afleverer
  • Lån af bøger og udstyr – herunder oplysninger om evt. gæld til skolen ved manglende aflevering
  • Evt. portrætfoto til intern brug – ikke visning på web
  • Situationsbilleder fra dagligdagen på Tietgen (elever/kursister kan sige fra i de enkelte situationer eller bede om, at billeder fjernes fra f.eks. sociale medier). Der indhentes personligt samtykke, såfremt der er tale om markedsføringsmateriale.

Ved deltagelse i studierejser:

  • Kopi af elevens pas
  • Kopi af forældre/værges pas
  • Samtykkeerklæring vedr. skolens rejseregler

I særlige situationer kan vi få brug for at behandle følsomme oplysninger:

  • Hvis du skal gennemføre uddannelsen på særlige vilkår eller til sygeeksamen
  • Hvis du skal gøre brug af vores særlige ordning med psykolog-samtaler
  • Testresultater i forbindelse med evt. ordblindetest.
  • Oplysninger om forældreindkomst og evt. særlige familieforhold i forbindelse med ansøgning om SU.

Du har ret til

  • At få at vide, hvad vi har registreret om dig
  • At få rettet oplysninger, som er forkerte
  • At få slettet oplysninger, som ikke længere er relevante, efter at du har forladt skolen (skolen sletter automatisk de personoplysninger, som vi ikke fortsat SKAL opbevare - f.eks. eksamensresultater – efter at du har forladt skolen).

Du kan kontakte Tietgen vedr. persondata-spørgsmål på mail-adressen: gdpr@tietgen.dk

Du kan evt. indbringe klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5. sal, 1300 København K., hvis du mener, at Tietgens behandling af dine persondata ikke foregår efter reglerne.  Vi vil selvfølgelig gerne i dialog med dig forinden. 

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller iøvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt som fx at fremsende nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold. 

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes. 

Indsigt

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysningerne om dig anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Henvendelse kan ske til ts@tietgen.dk

Cookies

Når du besøger vores website indsamler vi oplysninger om dig, som bruges  til at tilpasse og forbedre vores indhold, så det passer til dit formål. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer vi indsamler, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Vores website tietgen.dk anvender cookies, som er en tekstfil, der gemmes på din computer, mobil, tablet el. lign. med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som fx virus. 

Tietgen.dk anvender cookies til:

  • Trafikmåling med Google Analytics. Trafikmåling kan bl.a. dokumentere antal besøgende samt forbedre brugeroplevelsen på siden.
  • Målrettet annoncering med Google Adwords og AdRoll. Med målrettet annoncering modtager du annoncer, der er så relevante for dig som muligt.

Ønsker du ikke, at disse oplysninger skal indsamles, kan du til enhver tid deaktivere cookies i din browsers indstillinger. Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere, at vores website ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Der indsamles ingen personfølsomme data som navn eller e-mail med cookies.